Was ik weer!
Door: Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik
21 Januari 2009 | Ghana, Tamale
Hier was ik weer!
Nu wat meer tijd dan gisteren!:P
super om jullie reacties alweer te lezen! 't is inderdaad een heele andere wereld, maar dat besef heb ik eigenlijk maar heel af en toe!
Ik heb uberhaupt maar heel af en toe
't besef dat ik ook echt hier ben maar dat zou ook nog wel komen!
Griep hebben ze hier niet nee, diaree wel. Daar heb ik de laatste paar dagen aan mogen geloven, en als ik m'n buik zo voel nog wel een paar dagen langer!:P Maar dat is niet echt een big deal!
ik was gister in m'n verhaal bij eergister gebleven. dus daar ga ik ook even verder! :D
even spieken hoor! Oohjah, rondleiding door de stad! 't meest indrukwekkend was toch wel de markt! Je wil niet weten hoe de slager daar met z'n kraampje staat!:P Ik heb er foto's van! 't is nu nog niet gelukt om ze d'r op te zetten maar dat komt dus nog!
's avonds hadden we een etentje met alle vrijwilligers, ook degenen die d'r al waren! Dat was echt lachen en super gezellig!
Gister zouden we eigenlijk naar verschillende projecten van de organisatie gaan maar we kregen bij 't etentje te horen dat er een nieuw weeshuis geopend werd en of we allemaal van de partij wouden zijn, en dat wouden we wel natuurlijk! Dus gisterochtend 't weeshuis! Was echt super!
Stel je even voor zo'n zwart Afrikaans kindje dat je wel op kan eten! Nou er waren er wel 30! en aan het einde van de opening was er natuurlijk muziek! Dus al die kindjes dansen!:P
's middags zijn we ook nog even naar 't stadion geweest dat is gebouwd voor de African Cup die vorig jaar in Ghana was! echt een Ultra modern stadion als of 't zo uit de lucht is komen vallen! ze zijn d'r heel trots op hier!
na 't stadion ben ik dus even gaan internetten en nadat ik te laat aankwam op 't afspreekpunt, wat overigens geen probleem was, gingen we naar een primitief dorpje om Fufu te even! Dat wordt echt nog met zo'n grote stamp paal klaar gemaakt, heel leuk!
We hadden ook veel bekijks, die kindjes die ik boven beschreef kwamen vorzichtig maar toch steeds een stapje dichterbij. Wat wel naar was was dat wij uiteindelijk aan het eten gingen en die kindjes met veel van die heele bolle buikjes aan het toekijken waren, daar voelde ik me wel schuldig om! maar de begeleider, een ghanees zei dat zij zelf thuis ook te eten kregen. Dat nam mijn schuld gevoel voor een deel een beetje weg.
morgen ga ik naar m'n gast gezin!
Ik ben heel benieuwd en vind het ook wel heel spannend! meerdere kinderen vanaf 4/6jaar naar boven toe!
en een hele lieve oma, zo werd mij gezegd! ik ben heel benieuwd!
Nu ga ik naar m'n kamer om de spullen te pakken want we gaan zo eten en ik wil niet weer te laat komen!(A)
de lieve groeten van uit het nog steeds warme Ghana hier!
de foto's volgen!!
En nogmaals, ik vind 't super om jullie berichtjes te lezen!!
Ciao!!
23 Januari 2009 - 19:10
Martijn Maatman:
1e!!
Weer leuk verhaal rooie!
Kijken of je t volhoud, elke dag een verhaaltje schrijven ;) zal een mooi boek worden.
Ciao! -
24 Januari 2009 - 06:28
Tim:
Hallo rik!
Ik ben een beetje ziek geweest de afgelopen dagen, ik heb koorts gehad en veel de bank gelegen en televisie gekeken. Maar nu voel ik me al weer wat beter gelukkig. Misschien ga ik wel naar de volleybalwedstrijd van myrthe kijken. Heb je ook foto's gemaakt van dat mooie stadion, want daar ben ik wel benieuwd naar! Ik vond het leuk om je verhaal te lezen.
Groetjes Tim
p.s. en een dikke kus Fieke -
24 Januari 2009 - 09:23
Familie Wassink:
hallo neef, leuk om je belevenissen te lezen. Zoals jij t schreef,klinkt t voor ons net of ook wij dr vlakbij zijn Hoe is t nu met de bruikgriep, al wat beter? Hier waait een verkoudheidvirus rond, luuk is net weer beter (hele week thuis geweest v school) en nu heb ik (maurice t).
En ben jij al een beetje gewend aan de hoge temperaturen? Wij krijgen hier vlg. week weer vorst (-5) zeggen, iets andere temperatuur he?
Lief hoor, al die kleine kindjes - je wil ze het liefste allemaal tegelijk helpen of niet?
Nou neef een dikke kus van ons allemaal, en we lezen graag weer van je.
xx fam. Wassink
24 Januari 2009 - 17:10
Rik En Fleur:
Heee Rooie!
Mooie en leuke verhaaltjes om te lezen! Hoe gaat het met het taaltje, al wat meer woorden geleerd?
Fijn om te horen dat je het naar je zin hebt. En dat van te laat komen, zal wel in de naam zitten, is Rik ook een goeie in. ;)
Maar Rikjee maak er nog een mooie/ leuke tijd van! en we blijven graag op de hoogte van je ervaringen!
xxx Rik & Fleur -
25 Januari 2009 - 07:02
hey rik!
het klinkt echt super daar!.. maar wat is fufu? :$
heel veel plezier met je gastgezin! :D -
25 Januari 2009 - 16:03
Familie Starink:
Hallo Rik,
Leuke verhalen, we zijn benieuwd naar de foto's en hoe het is in je gastgezin.
Wij hadden vandaag opa en oom Han op bezoek. Ik had jou verhalen even uitgeprint omdat dat wat makkelijker leest. Opa wilde wel een berichtje sturen, maar intikken zag hij natuurlijk niet zitten. Hij heeft daarom even wat op papier geschreven zodat ik het kon intikken.
Groeten van ons allemaal -
25 Januari 2009 - 16:05
Opa Waarlo:
Beste Rik,
Wij zitten bij tante Ria thee te drniken en te praten, toen oom Erik van boven kwam met papieren over Rik.
Ik heb met plezier je eerste verhaal gelezen en het tweede verhaal aan Erik's moeder gegeven.
Ik ga nu aan je tweede verhaal beginnen. Ik hoor wel van tatne Ria wanneer er weer een nieuw bericht is. Dus als je tijd hebt dan klim je maar weer in de pen, of hoe je het ook noemt. Probeer met beide benen op de grond te blijven en kijk goed uit.
Je Opa. -
25 Januari 2009 - 16:07
Oom Han:
Hallo Rik,
Hoe gaat het? De reis is goed verlopen heb ik begrepen. Ook al een beetje verkend in Ghana.
Weet je wat je daar moet doen? Ik hoop dat je nog veel geniet en leuke mensen mag ontmoeten en ervaring op mag doen.
Rik, het gaat je goed daar en wees voorzichtig.
Hartelijk groet,
oom Han -
25 Januari 2009 - 18:31
De Ruijters Uit D'ch:
Haaaaaaaaaa Rik,
Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. We zijn ook blij dat je in een fijn gastgezin terecht bent gekomen. 9 kinderen is inderdaad absoluut geen kleinigheid. We wensen je morgen op je eerste schooldag ook veel plezier. Hier alles goed.
Lieve groetjes van je
"schone familie"
P.s. AZ-De Graafschap 2-0, met een onterecht afgekeurde goal van Sahar
29 Januari 2009 - 17:52
Peter Wilna:
hey rooie het moest van je moeder.
eindelijk kunnen wij jou mailen het interen lag er uit.
hoe is het met je diarree? wat eet je eigenlijk daar allemaal???????????
met ons gaat het goed
tot in april groetjes peter en de rest -
29 Januari 2009 - 20:13
Merel:
Eeeh Rik!!
zo zal ik ook eens een berichtje aan deze waslijst toevoegen ;).
wat fijn dat het goed met je gaat. leuk om te lezen. wel een beetje onwerkelijk dat je daar echt zit. Maar het klinkt zoals de plaatjes uit de tijdschriften. ik zie de buikjes. de donkere huid en de witte oogjes.
ik ben benieuwd naar je foto's.
en wacht op je nieuwe verhaaltjes.
sterkte met de diaree.
en veel plezier.
liefs -
01 Februari 2009 - 12:02
Alex :
Ha die Rik!
Was de afgelopen weken heel veel weg. Vandaar dat ik nu pas reageer op jouw bericht.
Je dagboek lezend valt me op dat je, begrijpelijk, al vanaf de heenreis overweldigd werd door indrukken. Geweldig!
Hoop dat je intussen aardig gewend bent. Hoe is het gastgezin? En hoe communiceer je met hen? Ook in het Engels? Heb je al meegeholpen op de school? Ben zeer benieuwd naar je verdere ervaringen!
Heel veel plezier ginds en hartelijke groeten,
Alex